Stalldag

/ Allmänt
Idag har jag haft en riktig stalldag. Åkte till stallet vid lunch och kom inte därifrån förrän vid klockan 17. Men då har jag ridit båda hästarna och fixat allt runt dem; mockat, lagt in nytt strö, fixat med vatten både inne och ute, gjort höpåsar och burkar samt tvättat schabrak.
Hottie gick en uteritt ihop med två andra från stallet, bara skritt men det var nog tillräckligt -en del på grusväg och del i skogen med lite "lyfta på fötterna". Rätt häftigt ändå att hon bara är att hoppa upp på och rida iväg, trots att hon är så lite riden nu. 
Ida gick ett pass i paddocken, halva är fortfarande lite hård och frusen (ligger i skugga) men den andra halvan är riktigt bra nu så där går både att trava och galoppera. Hon är väldigt pigg just nu men har varit fin i arbetet, igår tex var hon superfin i traven -så fin att jag inte ens brydde mig om att galoppera utan vi jobbade bara i traven. Idag var traven lite hastig och väl "på" men hon har inte ridits utomhus på ett tag... Galoppen däremot var GRYM. Så bra har den inte varit på länge. Riktigt roligt.
 
Blir nog liknande jobb för damerna imorgon, man får passa på när det är superväder och man är ledig. På måndag blir det nog vilodag för båda, Ida ska masseras då och Hottie tar det ju lugnt över huvudtaget -hon ska ju inte jobbas direkt utan rids bara för skojs skull.
 
Nu blir det film i soffan och popcorn! :)
 


Postat av: Olivia

sv, tack Camilla :D

2016-02-29 @ 09:34:05
http://oliiviiagustavsson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: