Del 2: Stirling och Callander

/ Allmänt
På måndagen startade vi med vandring upp för berget mot Arthur's Seat. Vi gick inte ända upp pga tidsbrist men vi kom ganska högt ändå.
När vi var nere igen lämnade vi lägenheten och drog våra väskor genom staden till stället där vi skulle hämta ut hyrbilen. När vi kom dit så fick vi en annan bilmodell än den det var sagt från början (detta var samma kategori som den vi skulle haft - men en annan sort, och med mindre bagage.....). Tight att få in fyra vuxna med bagagde i bilen men med lite pusslande så gick det och vi gav oss ut i vänstertrafiken med mig bakom ratten. Traumatisk upplevelse, kan säga att 10 års högerkörning sitter rätt bra i ryggmärgen, men iväg kom vi och fick krånglat oss ut ur huvudstaden...
 
Rullade mot Stirling och Stirling Castle.
 
(Enhörningen representerar den skottska kungaätten)
 
 
 
 
Efter besöket på slottet var det dags att börja jaga boende och vi tittade på kartan och valde en ort som hade många B&Bs. Callander föll valet på och vi åkte dit och började helt enkelt beta av ställena ett efter ett tills vi hittade något som hade rum.
Haha, jag och Calle har haft lite otur med våra rum och det började redan här. På det hotell vi fick rum på startade det med att vårt rum var 100 grader varmt... Och elementet hade fastnat så vi fick ett annat rum. Det rummet var bättre men när vi skulle sova upptäckte vi att lampan blinkade konstant, någon form av felkoppling så det var som ett disco i rummet hela natten. Suck.
På tisdagen åkte vi till Loch Achray - en sjö i naturreservatet Trossachs. Där stod det paddling på schemat och vi tillbringade en dryg timme ute på en helt stilla sjö. Underbart!
Efter den uppladdningen var det dags att snöra på sig skorna och vandra. Två vandringsleder hann vi med, varav den ena var "medel" i svårighet. Hm, mina ben sa något annat. Pust! Det var mycket uppför kan jag säga :p men det var värt det när man väl släpat sig upp och fick se utsikten. Wow.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På kvällen njöt vi av solen nere vid floden och såg regnet komma över berget.
 
 
 
 
 
Nästa del: Famous Grouse och PerthKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: