Travat

/ Allmänt
Idag har vi minsann travat!
Dock med stallägaren springande bredvid - men vi travade åtminstone. Vi lurade henne att börja, hon skrittade med bra bjudning och det kändes som att det var "läge". När hon kändes som mest med började stallägaren småjogga bredvid henne - och då glömde hon bort sig, hängde på och travade iväg. Och travade inte spänt utan med stora, fria steg.
Gjorde det flera gånger och det funkade bra, enda bakslaget var när stallägaren försökte "falla ifrån" och ökade avståndet ännu mer (han gick/sprang 3m ifrån oss), då tvärnitade hon och fyrade av ett gäng attacksparkar i protest, men gick sen fram igen. Knasiga häst!
Jag tror mer på att ta denna vägen med henne än att ta strid mot henne, tror inte det hade gått väl... Nu kör jag den långa vägen att starta om på noll och bygga upp förtroendet som hon saknar i ridningen. Det känns lite som att vi rider in henne på nytt, men så får det vara helt enkelt - det går sakta framåt hela tiden.
Efter en sån här omgång är hon helt skummig i munnen och gäspig ;) Och imorgon kör vi igen, men då är det mamma som får snöra på sig joggingskorna :p
 
 


Postat av: jannike

Tycker det är jättekul att följa eran resa :)

Svar: Kul att höra :)
camillajarnedal.blogg.se

2017-03-18 @ 10:59:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: