camillajarnedal.blogg.se

Vintertid
Inatt ställer vi om till vintertid. Alltså vafasen är det för skit egentligen? Den där extra ljusa timmen på morgonen är ju totalt värdelös, det är ju på kvällen efter jobbet man önskar lite mer tid.
 
Härlig höstdag var det idag iallafall, jag har ridit Bassi i paddocken och Nelli var nöjd i sin hage. Lugnt och skönt.
 
Nu ska vi snart titta på film och imorgon blir det en tur ut till Skaftö för att fira pappa som fyllde 60 i veckan.
Förklaring
Jag fick en fråga om Nelli häromdagen och kom på att jag nog faktiskt inte förklarat vad som hänt, händer osv.
Frågan var:
 
Hur går det med Nelli? Är hon behandlad för något så hon vilar för det, eller är hon under någon utredning?
 
I somras var vi ju iväg med henne till klinik för att undersöka om det fanns några fysiska/medicinska orsaker till att hon var så svår och "ojämn" i ridningen som hon varit. Efter utredning framkom att det mycket riktigt fanns orsaker till att hon är som hon är. Hon har cervikal vertebral stenos - förträngningar på flera ställen i halskotpelaren (alltså att kotkanalen är för trång - tryck på ryggmärg och nerver) och att hennes svårigheter i ridningen högst troligt är smärtutlösta. Hon har även neurologiska avvikelser.
 
Hon är inte riden sedan klinikbesöket och ridprovet där, jag longerar henne och jobbar från marken för att sysselsätta henne.
 
Det är en pågående tvist gällande hävande av köp, och vi väntar på kallelse till Tingsrätten - vet dock inte hur lång väntetid det är.
 
-----
Jag skriver inte så mycket mer om processen nu eftersom det är ett aktivt/pågående ärende, men kommer ge en längre beskrivning av alla turer sedan. Men så ser det ut. Nelli går och myser i hagen, hon sköts precis som vanligt - men hon rids inte.
noll röst
ja pust, inatt har jag hostat halvt ihjäl mig - och vaknade upp med i princip ingen röst alls. Var på jobbet iallafall då jag hade ett par saker som verkligen var tvungna att fixas, men fick avbryta ett samtal och boka ny tid för rösten försvann. Åkte från jobbet när alla möten var klara, och troligtvis blir jag hemma imorgon.
 
I stallet så tittade jag till Nelli som nu har fått en kompis :) Vi släppte ihop henne med boxgrannen Bellona och det gick jättefint, de tittade på varandra och sen var det lugnt. Bellona var väl sådär road förut när jag tittade till dem, hon försökte verkligen sätta Nelli på plats - men det hade hon inget för :p De stod bredvid varandra och Bellona testade att slicka öronen bakåt, visa tänderna och bita i luften mot Nelli. Nelli brydde sig inte över huvudtaget och stackars Bellona suckade och slutade försöka. Nelli hade iallafall tålt sig ute i hagen igår och varit ute lika länge som alla andra, hoppas det funkar idag med. Det hade varit skönt!
 
Nu ska jag landa i soffan och vila mig lite. Har sååå ont i revbenen av hostandet.