camillajarnedal.blogg.se

Gick bra igår med!
Ja, det gick bra att rida igår med. Hon är så duktig den lilla damen...
Vi hängde på Susanne och Bellona bort till ridhuset och körde ett kort pass (hon orkar inte så mycket utan bränner energi både fysiskt och psykiskt). Skrittade fram för hand och sen hoppade jag upp, lite att träna på med uppsittningen - det där med att stå stilla var inte riktigt hennes grej igår. Skrittade en stund och då övar jag på att skritta rent och sträcka sig lite framåt nedåt så hon får plats. Hon har en stor skritt som inte är helt enkelt att reda ut för henne utan man får ge lite extra space och träna på att skritta. I traven var bjudningen lite av och på, det känns som när man övningskörde och letade efter dragläget. I takt med att hon slappnar av så släpper hon även i kroppen och travar jämnt och fint. Övade lite övergångar, att få dem mjuka och inte skutta in i traven.
Lite spänning nere vid ingången så där har vi lite att göra framöver. Hon smyger mest och vill stanna, så gör inget stort - men målet är ju att hon ska kunna trava förbi utan att stirra så.
 
Energin räcker inte så länge men jag tror faktiskt det är huvudet som tar slut först, hon är inte svettig (och det är väldigt lätta pass) men hon funderar så mycket så efter en stund är hon trött. Då skrittar jag av för hand och sen får hon gå in igen.
 
Så, nöjda igår med!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress