camillajarnedal.blogg.se

Tingsrätten
I förrgår var vi då iväg till Tingsrätten. Fantastiskt trevligt sätt att fira Alla Hjärtans Dag, eller inte... 
Det började med att vi kvällen innan fick besked om att vår motpart inte skulle komma(!). Hon hade "glömt" datumet och befann sig utomlands. Jaja, det var väl inte helt oväntat faktiskt. Vi bestämde oss för att åka ändå såklart, mötet var ju inte inställt. 
På plats så hade vi en domare som var hästmänniska själv, vilket var rätt skönt, då slapp man börja med att förklara vad en häst är och hur den funkar. Mötet tog hela 3 timmar! Men mycket kort sagt så landade det i en förlikning. Denna förlikning innebär att motparten ska betala tillbaka en del av pengarna och även ta tillbaka Nelli. Hämtning är planerad till 28 februari. 
 
Känslan efter är dubbel, det är jätteskönt att närma sig ett avslut på en process som varit lång och jobbig, vi har hållit på sedan 1 juni 2017 - men det är inte roligt att skicka tillbaka henne heller. Väldigt dubbelt som sagt, och vi firar inte direkt. 
Nu är det då lite mindre än två veckor kvar och man får göra det bästa av det så länge. 
Malin

Skönt att få ett avslut men kan helt förstå den dubbla känslan!

Katie

Skönt att det blir ett avslut men att säga hej då måste vara svårt! Hoppas att Nelli får det bra ❤️

Sätilaryttaren.se

Skönt att få ett avslut.. Vad är det som har hänt Nelli, skadad?

Svar: Jag kommer ge en längre beskrivning om ett tag när allt är avslutat, men kort sagt är att Nelli har förträngningar på flera ställen i halskotpelaren med neurologiska störningar och ja, de problem som funnits i ridningen (och när jag pga de problem vi haft tog reda på hennes historik så visade det sig att hon har varit mycket svårriden "hela livet") beror på dessa förändringar i nacken. Vi hävde köpet 1 juni -17 men det har tagit tills nu att närma sig ett avslut.
camillajarnedal.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress