camillajarnedal.blogg.se

Sommarlov och sommarförkyld
Yes, nu är det sommarlov för eleverna. I torsdags var det skolavslutning, mulet, blåsigt och +15 grader så dete var lite ruggigt på utsidan. Men avslutningen avlöpte bra och det är alltid lite sorgligt att vinka av 9orna efter tre år. När eleverna gått hem så hade personalen en gemensam lunch och under den började jag känna att halsen inte var 100. Igår när jag vaknade kändes det i hela kroppen att en förkylning var på intågande, så typiskt! Jag jobbade under dagen ändå och på förmiddagen hade vi en väldigt intressant föreläsning kring prestationsskillnader mellan tjejer och killar, hur man lär sig olika osv. Igår var det även personalavslutning och vi hade Oscarsgala som tema. Jättekul idé! Vi fick dra en lapp ur ett glas och blev bordsplacerade efter filmtiteln som stod på lappen. Sedan skulle vi återskapa filmen vi fått och spela in en film. Mitt bord hade Hajen 😆🙄 Inte det lättaste men vi fick till en film till slut, vann inga priser för den men det var roligt ändå. Jag kände mig mer och mer risig under kvällen och idag är jag rätt kass. Trist för jag skulle ridit Calle idag men fick avboka. Har ridning av Aprilia inbokat på måndag och Calle tis-ons, men får se när jag är på hugget igen.
 
Från igår
 
Tisdag
God middag, lunchtid här.
Idag skiner solen igen men det är avsevärt svalare än vad det varit det sista. Igår sken inte solen :p Jag och Calle kämpade på i regn och blåst, han var inte superroad men lite jobb fick vi till trots allt.
Imorse var jag och lämnade in min bil på verkstad, har haft ett stenskott som i värmen har spruckit upp till en lååång spricka - så behöver byta rutan. Skittråkig kostnad, särskilt som man lätt får ett nytt stenskott typ i samma ögonblick som man svänger ut från verkstaden... Blir lite annat fix med, men sen ska den gå som ett spjut igen. Störigt nog hade de stött på lite bekymmer så det blir dyrare än tänkt och jag behöver in en gång till (tex var den beställda rutan transportskadad så de får beställa en ny...) men det är ju bara att göra. Jag har ju lånebil i alla fall så tar mig runt utan problem.
I eftermiddag när jag hämtat bilen så ska jag ut och rida Aprilia, det blir skönt att det är lite svalare då.
Tiden går
Tiden rullar iväg här och nu går vi in i skolavslutningsveckan. Ett par veckor kvar till semester för mig dock, men det närmar sig allt.
Under veckan så har jag ridit Aprilia och Bassi, kort jobbvecka (eller ja, kort tid på plats på skolan) där jag var på plats mån-tis, ledig onsdag och sedan var kuratorsgruppen iväg tors-fre. Vi var på våra årliga "summeringsdagar" där vi pratar igenom vad vi gjort under året och lägger upp lite arbete framåt. Nu hade vi två nya kollegor med oss så vi la en del tid på att introducera dem i gruppen och jobbet. Jättehärliga dagar på detta underbara ställe som vi var på för femte året i rad.
 
 
På fredagen så åkte jag sedan vidare till Falkenberg och hälsade på Hottie. Alltid kul att hälsa på favorittanten ❤ Hon var sommarrund och gick och myste med sin kompis. Fodervärden är väldigt glad i henne för hon är så vansinnigt snäll och enkel, hon sa att Hottie är den enklaste hästen hon har och man kan alltid räkna med henne när det behövs en snäll kompis att åka med, en "barnvakt" till unghästarna på lösdriften eller en extra ridhäst till någon som är lite osäker -och det är ju ett bra betyg. Jag hälsade även på min gamla häst Donna som är på samma ställe som Hottie, hon är dräktig och ska föla vilken dag som helst - tyvärr hade hon inte hunnit få innan jag var där. Jag red även en häst när jag ändå var där, fodervärden hade två stycken som skulle jobbas lite lättare så vi tog helt enkelt varsin för att spara tid.
 
Igår skulle jag rida Aprilia på kvällen när värsta värmen lagt sig så jag och Calle passade på att vara ute och gå under dagen. Vi handlade med oss lite att äta och gick sedan ner till kanalen.
 
 
Vi satt och åt vid den lilla röda fläcken i bilden nedan...
 
Idag har jag passat Calle(häst) och Woody, red Calle på fm och det var svettigt. Han var lite småseg i början men kom igång efter en stund. Jobbade sen en del med galoppen och red mycket variationer; samla galoppen så mycket som det gick ett par språng, rida på, samla igen osv. Klämde även till med några byten som gick fint. I traven blev det mer skolor och lite långa skänkelvikningar. Duktig häst som jobbade bra!
Efter stallet åkte jag ut till Skaftö ett tag, hade tänkt sola/bada lite men det mulnade på och var inte lika varmt som hemma/vid stallet så det blev inget bad idag - får bli en annan dag. Faktum är att det regnar nu 😲 Mycket välbehövligt!!
Imorgon är det back in business, jobb och sedan har jag Calle och Woody så dit åker jag efter jobbet.