camillajarnedal.blogg.se

Uppdatering av läget på flera fronter
Gör en liten uppdatering på läget här då det rullar på för fullt på flera fronter.
 
* vi har varit på stomvisning av lägenheten. Fick inte gå in i vår egen då den ligger på andra våningen och man gick bara in på markplan. Men häftigt att se huset växa fram och vi träffade de som ska bo under oss, verkade trevliga :)
 
* Scilla har nu åkt hem till sig igen och jag tittar efter en annan häst att ha på lite längre tid. Har en provridning på söndag och lite olika alternativ. Så vi får se vad som sker framåt men något skoj ska det nog bli ;)
 
* eventuellt lite jobbrelaterade förändringar med, men dem får jag hålla lite på då det är en del som ska klaffa som inte gjort det än. Spännande hursomhelst och jag berättar "klart" när jag vet hur allt blir.
 
----
 
Apropå jobb så har vi idag haft lite inför-höstlov-Halloween-grejs. Ett gäng i personalen var på plats tidigt imorse och dekorerade entrehallen och cafét. Sen var många utklädda. Vi serverar frukost på torsdagarna varje vecka men den här gången blev det lite speciellt och kul med dekorationerna och utklädd personal. Kul initativ och eleverna uppskattade det helt klart.
Imorgon är det studiedag och eleverna har gått på höstlov. Vi jobbar dock på imorgon och även nästa vecka.
 
 
En sommardag...typ...
Vilka fina dagar vi haft nu. +20 och strålande sol. Som en liten minisommar mitt i hösten, det var ju bara någon vecka sedan som det var +8 och ösregn, och minusgrader på morgonen.
Jag passade på att njuta av vädret idag och badade till och med i havet. Helt galet, 14 oktober liksom.
 
 
Imorgon ska vi på stomvisning av nya boendet, vi får troligtvis inte gå in i vår egen lägenhet men vi får gå in i en motsvarande i markplan och överhuvudtaget få en känsla för området. Spännande!
Senaste dagarna
Senaste dagarnas ridning m.m har sett ut såhär; i torsdags blev det ingen ridning, jag var borta i ridhuset med Scilla men tyckte att hon var så skum. Hon var seg och spänd samtidigt och hade ingen lust med något - jag fick dock förklaringen till det sen, hon var jättekissnödig 😅 Inte konstigt att hon inte hade någon lust att springa... Så nu tar jag in henne i boxen ett varv innan jag borstar och hon kissar inom 2-3 sekunder, så då är det ur världen.
På fredagen (efter kisspaus innan ridning!) så var hon med på noterna igen och kämpade på bra, vi hade lite miljöträning då man börjat ställa in dressyrstaket i ridhuset inför lördagens Pay & Ride. Hon fick spana lite på staketpartierna som stod i hörnen, men hon tyckte inte det var så himla spännande.
 
Spännande var det däremot på lördagen när det var PnR. Då var det mycket mer liv på gården än vad det brukar, med främmande hästar, transporter, publik osv. Jag valde att inte vara med på "tävlingen" men tog med Scilla ut mot slutet, skrittade henne för hand och lät henne titta på folket och sen när sista ekipaget lämnade framridningen longerade jag henne där. Rejält spänd var hon men man får ju öva. Efter sista start så gick vi in på banan och fortsatte där. Lite spänning kvar då det lastades hästar på utsidan men när folk lastat klart och åkt så blev det ändå väldigt bra. Jag red på banan med dressyrstaket, domarbord och blomkrukor i hörnen. Öppna ridhusportar och allt "fixar-folk" stod mitt i öppningen och pratade samt började plocka bort saker, vi hade ett partytält med servering precis utanför ridhuset osv. Det löste hon superbra! Tror knappt hon såg dressyrstaketen ;) Så vi red ett normalt pass med miljöträningstwist skulle man kunna säga.
 
När jag ridit klart och Scilla gått ut i hagen igen så åkte jag ut till mina föräldrar en sväng, skulle hämta upp ett fodrat täcke bl.a. Nu ska det ju bli varmt i denna veckan men det blir ju kallt förr eller senare igen liksom.
 
Idag har jag varit på tävling större delen av dagen, kompisen Tina tävlade i Trollhättan med Calle (som jag red rätt mycket i våras) och en annan häst. Fyra starter resulterade i två vinster, en tredjeplats och en fjärdeplats. Bra jobbat!
I stallet blev det ett joggingpass på lina ute i paddocken. Skönt väder och en avslappnad häst som fick galopperat igenom sig ordentligt. Imorgon kommer hovslagaren så då blir det nya skor för fröken.