camillajarnedal.blogg.se

Heldag
Igår hade jag en riktigt hästig heldag. Åkte hemifrån så jag var i Säve runt 9:15. Träningarna som skulle varit blev inställda då tränaren oplanerat behövde skynda sig hem. Jag tittade istället när Tina red 4-åringen e: Bretton Woods, mycket snygg häst 😋 Sen hjälptes vi åt att svampa av honom då det blev svettigt, började bli varmt redan så tidigt. Tina gick sedan bort till anläggningen som ligger nästan vägg i vägg skulle man kunna säga och red där en annan unghäst medan jag gjorde iordning C och började rida honom. Han var lite segstartad igår, men han var helt nyvaken och hade sovit i hagen så det var ju inte så konstigt ;) Han kom igång efter en liten stund och var riktigt trevlig. När Tina kom tillbaka bytte vi och hon red en kort stund på C och kände på lite mer rörelser osv.
 
Även han fick ett bad efter passet då det nu var riktigt varmt, och sen dök han i hagen och rullade sig mycket grundligt medan kompisen DD övervakade så det gick rätt till. Alla hästarna gick utan täcken igår så de blev riktigt härliga efter rullning :p
DD hade en tappsko så han fick stå över ett ridpass, hade slitit en del på foten så det var onödigt att slita mer då hovslagaren ändå skulle komma senare på eftermiddagen. Tog istället det stora stoet e: Desperados som jag red ut förra veckan, vi startade upp i paddocken och mja - vi var nog ingen supermatch, inte igår iallafall. Hon var inte lika lätt att hitta knapparna på som killarna, men samtidigt - det var ju första gången jag red henne mer än rakt fram i skogen. Vi bytte även här efter ett tag och med Tina i sadeln blev det till och med lite hoppning! Hindren stod framme och de fick lite feeling så dressyrpasset övergick till hoppning. Kul tyckte nog alla inblandade!
 
När ridningen var klar så tog vi vid resten, mockning, vatten i hagar och inne och så höpåsarna såklart. Hästarna går ute länge på stallet och fodras 5ggr/dag varav 3 gånger är i hagarna. De har smarta stora "lådor" utanför där man ställer utepåsarna). Bra för hästarna men det blir ju ett gäng påsar att göra.
 
Sen åkte vi och handlade mat och fika, och satt utanför stallet och fikade i solen med ett par andra inackorderingar och stallägaren. Trevligt!
På kvällen gick jag och Calle en promenad och handlade lite snacks till kvällen, sen blev det film som avslut på kvällen. Vi såg Now you see me, och den var helt ok. Lagom underhållande efter en lång dag 😉
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress