camillajarnedal.blogg.se

God fortsättning
Hoppas alla haft en bra jul. Det hade jag :) Lugnt och skönt med familjen.
Roxi vilade på julafton men på juldagen longerades hon och vr riktigt fin. Bästa gången hittills tror jag. Hon har varit lite svår att få att gå kvar ute på volten innan och genar gärna (jag vet inte hur mycket hon är longerad innan) men denna gången höll hon volten bra och jag passade på att longera på nedre volten nära utgången där hon är lite tittig. Hon fick öva sig på att trava förbi utgången och se att det inte är något farligt där utan det är lugnt. Gjorde en del galoppfattningar och försökte hålla dem lite lugnare, och sen att hålla rätt galopp utan att slå över i korsgalopp. Lättare åt höger men vi kör korta bitar och fattar om flera gånger istället.
 
På annandagen red jag, själva denna gången med. Lite spännande men hon skötte sig bra ändå. Red mycket övergångar mellan skritt och trav, hon gör mjuka avsaktningar men vill gärna hoppa in i traven så det får övas på.

Igår fick jag mailsvar från (den julstängda... :p ) kliniken som hade läst mitt mail ang den kluvna tanden och jag kunde få en tid 8/1 - så den högg jag direkt, får nog bara ringa nästa vecka när de öppnat igen och kolla så att de verkligen bokade in tiden. Hoppas hoppas det går smidigt att plocka ut tanden.
Hon äter bra och så men störs nog ändå av tanden, hon kastar en del med huvudet mellan varven både när man rider och longerar (hon går lugnt och stadigt och så slänger hon upp huvudet, inte "går ur from" utan kastar med huvudet flera gånger - och sen lugnt vidare) och i förrgår när jag red hörde jag att hon "knarrade"/gnisslade lite.
Dock har tjejen som red henne förut berättat att hon kunnat gnissla tänder tidigare så svårt att gissa om det är tand-obehag eller lite mental spänning. Samtidigt vet vi ju inte hur länge tanden varit trasig och jag känner väl att det ligger nära till hands att dra samband.

Igår testade jag High Jump-tränset när jag longerade och det är nog det jag kan erbjuda som lämnar tänderna mest fria så vi kör på det tillsvidare.