camillajarnedal.blogg.se

Fina pass!

Lilla damen har skött sig så himla bra! både i fredags och idag (blev en vilodag igår) har hon jobbat på som tusan. Idag ställde jag lite mer krav på henne (inte höga krav, men lite mer än de tidigare passen) och hon köpte det direkt. Jobbade med bjudningen, red övergångar trav-skritt-trav och tog hjälp av att "ladda" genom hörnen och bjuda in till att öka på längs långsidorna varvat med att minska ordentligt mitt på långsidan för att sedan gasa ur det. Smög in lite sidvärts, vände upp på medellinjen och flyttade henne ut till spåret och gjorde även svag "bogen in" på långsidorna.
Jag skulle dock vilja att hon kunde tänka sig att ha skydd bak, tyckte det lät som att hon i galoppen slog sig ett par gånger. Hottie gjorde det en period i galoppen när hon var typ 3-4 år och det gjorde ju ont så till slut hade hon ingen jättelust att galoppera, men med skydd så galopperade hon igen och hade efter lite tid såpass styr på kroppen så hon inte slog sig längre. Ska rota fram några riktigt mjuka och smidiga skydd och se om hon kan tänka sig ha dem.
Fick igår kväll rapport från stallet där hon vid insläppet inte hade så bråttom in direkt utan gick kvar själv ute och åt medan de andra hade gått in. Stallägaren hade fått gå ut och hämta in henne till slut :p Skönt att hon är så lugn och nöjd i sin hage!

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress