camillajarnedal.blogg.se

Lite drama
Igår var det ju dags för Fille att kastreras - och vi gjorde en liggande, under narkos. Så jag var rätt nervös under gårdagen, är ju lite risky med sövning och framförallt när de ska resa sig. Lämnade ju in honom på måndag kväll och de sa att han skulle opereras först av patienterna på tisdagen och att de skulle höra av sig när han rest sig ok osv. Men ingen hörde av sig, så jga blev ju skitnervös. Sen skickade Hotties fodervärd bild på vaxproppar så då fick jag vara nervös över att det drog ihop sig för fölning med.
Vid lunch ringde jag kliniken och de bad om ursäkt, det hade blivit en kommunikationsmiss så meddelande om hur det hade gått gick inte iväg. Allt hade gått bra iallafall och han hade rest sig fint. Puh!
Efter jobbet åkte jag och en vän till kliniken och hämtade honom.Han hade som sagt skött sig fint, hade t.o.m. ”snäll” skrivet på boxdörrens infoskylt 😄Lastningen var lite trög men inte konstigt -var rörigt på parkeringen och han är ju inte van att åka, men efter en del funderande och övertalning gick han på. Stod som ett ljus på vägen hem och gick av lugnt. 
Hemma så åt han lite, drack bra - men vi saknade lite bajs. Risken är att de får förstoppningskolik efter narkos så man vill ju gärna få igång magen. Samtidigt hade han ju inte så mycket mat i magen så fanns ju inget där heller. Vi promenerade en stund och sen fick han gå in. Fick sms under kvällen att han hade bajsat litegrann så kände mig ändå rätt lugn.
En timme senare ringer de från stallet och säger att han är dålig, jättehängig och matvägrar. Så de var ute och gick med honom ifall det var kolik på g. Bara att packa ihop sig och åka! Ringde distriktarna på vägen och höll kontakt med dem sen.
 
I stallet så var han rätt eländig och väldigt uppenbart missnöjd. Han hade feber dessutom. Men - nu gällde det ju att avgöra om han hade kolik eller "bara" ont. Tyvärr körde det ihop sig med utskrivningen av Metacam så jag fick inget med mig igår - och där på kvällen hade nog klinikens smärtstillande gått ur. Vi hade Metacam i stallet så jag gav honom en dos (efter samtal med veterinären såklart) och sen var det bara att vänta och se vad som hände, och effekten skulle komma efter 1-2 timmar. Efter en stund la han sig ner och då blev jag lite nervös igen, tänk om det var kolik ändå?
Han fick ligga och ta igen sig en dryg kvart, sen fick jag honom att resa sig och så gick vi ut. Då hade det gått ca 1 timme sen han fick medicin - och han såg lite piggare ut. Ute gick han ganska villigt och efter en stund ville han ha gräs 😌 Var ute en halvtimme eller nåt, promenerade och betade, och sen gick vi in - och inne var han nu sugen på sitt kraftfoder som han inte ens tittade på innan. Fick slurpat i sig kraftfoder och en del vätska (han äter betfor så jag körde massor med vatten och påfyllning under tiden han åt) och sen även lite hö. Jag åkte hem strax innan midnatt.
 
Imorse vaknade jag till meddelande från Hottie-lägret: Inatt blev det föl! ett litet brunt hingstföl med stjärn och en vit bakfot. Supergullig! ❤ Ser fram emot att åka ner och titta på honom. 
 
Under dagen har jag fått rapporter från stallet och Fille har varit piggare, han hade en liten dipp på förmiddagen men kom igång igen. Jag pratade med kliniken och fick ut Metacamreceptet som fastnat på vägen (jag var på apoteket igår men då hade inte receptet kommit fram). Har promenerat honom 20 min och då var han ganska pigg (ville nypas lite i armen och så) och ingen feber! Han fick en mindre dos Metacam och får påfyllning nu på kvällen. Operationssåret ser jättefint ut, ingen svullnad idag och ja - såg fint ut. Själv börjar jag bli sjuk verkar det som så blir hemma från jobbet imorgon. Ont i halsen och värk i kroppen. Hoppas det lägger sig för jag har verkligen ingen lust att bli sjuk...