camillajarnedal.blogg.se

Återbesök
Då har vi varit iväg på återbesök med fröken Strut-öra ;)
Hältmätning med sändarna igen, longering och böjprov. Stora framsteg! Sändarna gav inget utslag, hon seglade runt på longeringen (kanske något överladdad, men enligt veterinären med mycket bättre kvalité på traven trots tufft underlag -hårt underlag-). På böjprovet var hon liiite öm vid böjningen men klart bättre än förra gången då hon hoppade iväg samt sparkade efter veterinären.
På ultraljudet var kotan nästintill bra, veterinären var mycket överraskad över hur bra det blivit såhär snabbt, man brukar sällan se en så snabb läkning. Ligamenten i hovleden hade inte läkt så fantastiskt som kotan men det var på g, men vi har en bit kvar.
Blev en omgång stötvågor på ligamenten i hoven, sen får hon vila i lilla hagen i 4v till, skritt för hand (uppsuttet om jag vågar :angel:) och återbesök om 4v.
Ser det bra ut då får jag börja trava :banana:
 
 
Och nu ska jag själv uppsöka jouröppen vårdcentral, varit förkyld/sjuk i snart 5v och nu den sista omgången så har jag haft en förjävlig hosta -och inatt har jag nog fasen gjort sönder något, höger sidan av bröstkorgen gör så ONT -gör ont att andas, röra sig och framförallt hosta (och det gör jag ju hela tiden). Så, jag är inte så himla på hugget just nu...
 
måndag kväll
Varit en hemmadag idag med, känt mig något bättre -inte helt feberfri men bättre på den fronten. Däremot har jag börjat hosta och det ganska ordentligt -såklart- Skitjobbigt men vad gör man? Ska strax gå och lägga mig och se om det blir något sovande inatt.
Hursomhelst, svängde iväg och köpte hästmat på vägen till stallet och det blev även en flaska Hyaluronsyra som en extra puff till läkningen av skadan. I stallet fick Ida gå ut och äta lite gräs, man får försöka hänga med lite och stödbeta henne nu när hon går i grushage och missar gräset som börjat växa - vet ju inte hur länge hon blir kvar i grushagen och det funkar ju inte att bara släppa över henne på gräset hursomhelst (om det nu blir en längre tid).
Imorgon blir det nog jobb för mig, har en ganska lugn dag, det är bara ett möte på förmiddagen som kan bli jobbigt med hostan, men jag får väl sätta mig nära dörren så jag kan springa ut om det blir jobbigt ;)
På onsdag ska jag hjälpa H med ponnyn och sen torsdag och fredag ska jag rida en väns häst, hon har skadat ryggen så ska ta det lite lugnt. Fredag är det såklart även återbesöket för Ida, intressant men lite nervöst.
 
 
Gnällig
Ja, känner mig rätt gnällig just nu. Är skitförkyld, igen. Har varit dålig i ca 5v(!) nu med ett par ok dagar inemellan. Skittråkigt och det är nästan pinsamt att behöva sjukanmäla sig från jobbet -igen. Var hemma i fredags med feber och allt som hör till, och är fortfarande rätt kass men jag hoppas på att kunna jobba imorgon iallafall.
 
Igår fyllde min syster 30 och vi var ute hos mina föräldrar och firade henne, årets första grillning dessutom! Mysigt :) Idag såg jag på facebook och andra ställen att folk vaknade upp till snö, jag har dock klarat mig undan och det var barmark här. Bara blåsigt och halvmulet men det får väl gå, hade blivit tokig om det var snö...
 
I kommande vecka står det återbesök på schemat, fredag åker vi upp till Husaby igen för nytt ultraljud av hoven. Håller verkligen tummarna att man kan se någon förbättring.
 
Nu ska jag vila en stund innan jag åker ut till stallet för mockning och så är det jag som ger hästarna 17-hö idag.