camillajarnedal.blogg.se

Hej från sjukstugan
Hello..
Igår var det en lång dag för mig. Jag startade med utsläpp i stallet och när det var färdigt rullade jag och mamma söderut för provridningar i Skåne. Tittade på två hästar och blev mycket förtjusta i den ena så nu får vi se om det blir affär, är ju lite som ska klaffa innan något är klart men det var en väldigt fin häst med mycket att hämta. 

Efter den provridningen kände jag mig trött men inte så konstigt när man inte ridit ordentligt på länge. Vi åkte bort till Calles pappa för att hämta upp lite prylar där innan hemfärd. När vi stod på gårdsplanen kände jag mig lite illamående men trodde att det berodde på att det var längesedan vi åt. Startade hemresan och illamående ville inte släppa, och mellan Varberg och Kungsbacka var det bara att panikstanna -och där bröt magsjukan ut på riktigt :( fy fasen, det var långa mil hem ska jag säga. Längesedan jag var magsjuk med allt vad det innebär, men nu var det visst min tur. Usch usch!

Mår bättre idag men är inte hundra, ligger i sängen och försöker sova korta stunder och få i mig lite blåbärssoppa. Moses gör mig sällskap iallafall :)

Fredag!
Härligt med fredag! Och faktum är att solen tom skiner lite.
Veckan har varit intensiv om man ser arbetsmässigt, många bollar i luften och fulltecknad kalender. Men har ändå haft koll på läget så det är ok.
Jag har varit och tränat på gymmet två gånger, tisdag och torsdag, det var ett litet tag sen för jag har tagit det lite försiktigt sedan jag åkte av. Skönt att vara på g igen.
 
I helgen har jag först utsläpp i stallet imorgon så ingen sovmorgon för mig ;) Sen är tanken att jag ska provrida en eller två hästar imorgon. Ska stämma av med säljarna idag så att allt är enligt plan. Sen blir det inte så mycket annat gjort den dagen. Puh, det är verkligen inte lätt det här med hästletande. Tycker att det är svårt att hitta någon som är intressant, och sen är det så himla mycket som ska klaffa. Jag hade en häst jag var intresserad av men fick besked häromdagen att den hade anmärkningar på röntgen av sån typ att det inte är intressant längre. Trist.
Söndag är än så länge oplanerad och det får den nog fortsätta vara, det dyker alltid upp något och om inte annat skulle jag kunna ta en städdag :p
 
 
 
Hippsons böcker med ridövningar - dressyr
Här kommer då en överblick över innehållet i dressyrböckerna. Utöver dessa övningar är det intervjuer med tränare, ryttare m.fl.
Tanken är att böckerna med sina övningar ska följa utbildningsskalan och ge tips om övningar som hjälper till i träningen inom de olika avsnitten. Dessa övningar är ju inte lika basic som de i föregående inlägg utan kräver lite mer än bara verkligen, verkligen grundridning (alltså att hästen är såpass långt kommen att den kan balansera sig på en tiometersvolt, flyttar för skänklarna osv).
 
Spontant när jag läser i övningarna så känner jag igen en del övningar och "tänket" kring dem, men mycket nytt med och det gör mig glad - lite nya fräscha övningar är alltid välkommet!
 
Bok 1: Takt, balans & lösgjordhet
 
Bok 2: Stöd, schwung och påskjut

Bok 3: Rakriktning och samling