camillajarnedal.blogg.se

Onsdag
Kort avstämning efter gårdagens massage.
Igår fick Nelli massage igen, jag var tyvärr inte med för hon masserades 07:30 och då var jag som bäst på väg till jobbet, men fick ett protokoll med anteckningar efter. Hon hade varit lite spänd i vänster bog och vänster sida av halsen men det släppte fint. Ansågs fint musklad och var jämnare bak denna gång (även om det inte var några anmärkningsvärda saker sist). Så det var ju bra :)

Imorgon ska vi in till klinik och gå igenom henne; Veterinär, tänder och equiterapeut. Blir intressant att höra vad de säger. Jag hoppas få svar på om bekymren i ridningen enbart är mentala och "terapiridning" är the way to go, eller om det faktiskt är så att hon har ont någonstans.
 
Vi får helt enkelt se vad morgondagen bjuder på.
 
 
 
Veckan
Denna vecka bjuder på "service" för Nelli. Imorgon ska hon få massage på morgonen och sedan på torsdag åker vi till Husaby för en genomgång av både kropp och mun.
På lördag har vi den årliga städ- och skurdagen i stallet så under veckan ska jag tömma boxen så det är förberett och klart. Vi ska även släppa ihop stona i sommarhagen då, det passar ju bra att göra när alla hästägarna är på plats i stallet hela dagen och kan hålla ett öga på tjejerna. Jag hoppas det går bra. Alltid lite nervöst med ihopsläpp, men Nelli har stått intill sina två blivande hagkompisar både inne i stallet och i hagen ända sedan hon kom och de verkar gilla varandra. De två andra stona är lugna och snälla med så det borde gå bra.
 
Bilder från när Ida släpptes ihop med samma ston som Nelli ska gå med.
 
 
 
Film och bilder :)
Nelli hade en bra dag när vi var iväg :) Hon vilade på fredagen och då är hon alltid lite jobbsugen när man ska igång nästa dag. Nu var vi ju som sagt på min gamla hemmaklubb, och där har Nelli aldrig varit så helt nytt ställe. Hon är jätteduktig att vara iväg med, här var det lite mer saker att titta på än "hemma" bl.a vattenmatta och en del andra prylar runt om paddocken men det var inga problem. Mamma ledde henne runt när jag tog på mig stövlarna så hon hann kika i lugn och ro. 
 
Det blev lite filmat och det kan ju alltid vara kul att se. Det är lite ostadigt och sådär men även bra bitar. Mest anmärkningsvärt är inställningen - hallå eller, det rullar ju på som fasen ;) I galoppen i slutet klippte jag inte bort det lilla tjafset utan det får vara kvar. Så kan det också se ut liksom, men viktigast här är att det inte är så mycket och att vi kommer över det. Titta även hur lugn hon är efter galoppen - då hon tidigare blev så himla stressad efter galoppen. För ett par veckor sedan sprang hon med huvudet rakt upp och gick inte att lugna efter galoppen, nu sänkte hon sig nedåt istället. Bra! 
Hon är lite grejig i munnen som ni säkert ser, men hon ska till tandläkaren på torsdag så får se hur hon ser ut i munnen då...