camillajarnedal.blogg.se

Skottdagen
Årets extradag idag ;)
 
Igår blev det inte så mycket med nåt. Vaknade med migränhuvudvärk och illamående -och på telefonen har jag ett facebookmeddelande från ägarna till ponnyn jag rider ibland: de hade utsläppet och när de ändå var igång hade de mockat, bytt vatten och gjort höpåsar till båda mina hästar. Så otroligt lägligt. TACK till er. Det var dagens räddning att kunna ta det lugnt tills huvudvärken släppte och sen åka ut till hästarna och fixa med smågrejer.
 
Idag har jag jobbat, såklart, och sen i stallet tömkörde jag Ida och red en stund på Hottie. Hottie var lite spänd i början men när det släppte så blev hon pigg, så pigg att hon tom "bockade" i galoppen. Jag skriver "bockade" för hon är inte så haj på det där med att bocka (tackar vi för) menhon försökte iallafall, det blev mest väldigt höga galoppsprång med mycket studs i fötterna :p
Imorgon vilar hon och Ida ska jobbas ordentligt.
Stalldag
Idag har jag haft en riktig stalldag. Åkte till stallet vid lunch och kom inte därifrån förrän vid klockan 17. Men då har jag ridit båda hästarna och fixat allt runt dem; mockat, lagt in nytt strö, fixat med vatten både inne och ute, gjort höpåsar och burkar samt tvättat schabrak.
Hottie gick en uteritt ihop med två andra från stallet, bara skritt men det var nog tillräckligt -en del på grusväg och del i skogen med lite "lyfta på fötterna". Rätt häftigt ändå att hon bara är att hoppa upp på och rida iväg, trots att hon är så lite riden nu. 
Ida gick ett pass i paddocken, halva är fortfarande lite hård och frusen (ligger i skugga) men den andra halvan är riktigt bra nu så där går både att trava och galoppera. Hon är väldigt pigg just nu men har varit fin i arbetet, igår tex var hon superfin i traven -så fin att jag inte ens brydde mig om att galoppera utan vi jobbade bara i traven. Idag var traven lite hastig och väl "på" men hon har inte ridits utomhus på ett tag... Galoppen däremot var GRYM. Så bra har den inte varit på länge. Riktigt roligt.
 
Blir nog liknande jobb för damerna imorgon, man får passa på när det är superväder och man är ledig. På måndag blir det nog vilodag för båda, Ida ska masseras då och Hottie tar det ju lugnt över huvudtaget -hon ska ju inte jobbas direkt utan rids bara för skojs skull.
 
Nu blir det film i soffan och popcorn! :)
 
I mina lådor
När man drar ut en av mina skrivbordslådor på jobbet... Jag hade nog överlevt, iallafall ett tag, vid en eventuell zombieinvasion XD