camillajarnedal.blogg.se

Tisdag - utflykt och laddad häst
God kväll!
Idag har jag varit inne på jobbet, väldigt lugnt var det och ja, det är rätt skönt. När jag jobbat färdigt åkte jag på en liten utflykt, en kompis är på tredagars dressyrkurs på stallet där jag jobbade för ett antal år sedan.
Klart jag svängde bort för att titta på hennes träning! Såå, jag tillbringade en stund av eftermiddagen i en soffa i ridhuset, kaffekopp i handen och bra sällskap - känner dottern i familjen väl och även tjejen som jobbade där efter mig (och som efter det utbildat sig till beridare i Tyskland), båda var där så vi snackade ikapp oss lite.
 
Efter träningen åkte jag till Ida, ingen lastning idag men jag skulle rida istället. Jag hade en plan för passet men fick planera om. Ida var väldigt laddad och på tårna, nervös rent av. Hon hade jättesvårt att spänna av och gick och småsprattlade hela tiden, tvärstannade för två stolar som inte stod exakt som de brukade osv. Blev inget särskilt bra pass direkt men hon fick röra sig iallafall och jag avslutade med att skritta lugnt förbi det farligaste stället åt båda hållen. Jaja, sånt som händer. Nya tag imorgon.
 
 
Dagens lastning m.m.
Idag startade jag tidigt med att lämna bilen på service kl 07:00. Klockan 07:12 var jag sen i elljusspåret och tog ett varv i solen. Hann även in på Willys när de öppnade kl 8 och sen hem för en liten extrastund sovning. Under dagen sen har jag läst i min jobb-bok och sen när bilen var klar hämtade jag den och åkte till stallet.
 
Vi följde upp gårdagens lastningsjobb idag och började inne i ridhuset med samma övningar som igår. Hon förstod dem snabbt idag och var med på noterna så vi kunde snart gå ut till transporten. Hon var lite tveksam till en början men vi tog det lugnt och efter 5 min hade hon klivit in. Idag var jag helt själv och då fick jag lite krångel med godiset/belöningen :p Jag har en transportkrubba som jag hade lite pellets i och när den hängde på bommen gick Ida in jättefint -MEN, hon är tillräckligt lång för att rumpan skulle sticka ut sådär en decimeter = gick inte att stänga bommen. Hängde jag krubban längst fram i transporten "hittade" hon den inte... Suck... Vi får jobba lite på detta alltså. Men, jag är nöjd med henne, även om hon gick ut igen flera gånger kunde jag hela tiden få på henne igen och vi avslutade med att hon gick på och att jag sa till henne att backa av.
 
Imorgon ska vi inte lasta men det blir ridning istället. Onsdag är det först skoning och sen kanske jag lastar igen (eller om jag väntar till torsdag), jag och Calle ska iallafall på bio på onsdag kväll eftersom han fyller år.
 
 
 
v.26
Vecka 26
Sista veckan innan semester! :)
 
Denna vecka startar med att jag idag lämnat bilen på service kl 07:00. Jag har sedan planerat in en del jobb hemifrån där jag håller på att läsa in mig på material som ska arbetas med till hösten.
Måndag är hemmajobb.
Tisdag ska jag in till jobbet.
Onsdag är hemmajobb, då ska även Ida skos och min sambo fyller år.
Torsdag ska jag in till jobbet och min systerdotter fyller 1 år.
Fredag är hemmajobb och så är det 1-årskalas för Cornelia :)