camillajarnedal.blogg.se

meeeeh!
Hemmajobb idag som sagt, inneburit mest läsning av diverse "planer" -enhetsplaner, verksamhetsplaner och liknande. Precis lika roligt som det låter.
Jag pausade efter lunch och åkte till stallet, såg fram emot sol och fint väder men fick en hagel- och regnskur precis när jag kom fram. Blä! Hjälpte sen till med ponnyn från marken och gav lite tips och pekpinnar. När vi kom ut ur ridhuset så sken solen igen och jag gick bort för att hämta Ida. När jag närmade mig hagarna kom Hottie travande och gnäggande så hon fick följa med in istället. Hon gick en stund på lina i paddocken och hon var minst sagt laddad, det tog en bra stund innan hon slutade bocka och rejsa så sanden sprutade. Hon var riktigt sugen på att busa av sig ;)
Sen var det dags att åka hem och jag åkte hem och fortsatte läsa. Och för en stund sedan fick jag ett meddelande på facebook om att Ida slarvat av sig en framsko. Jäkla skit alltså! Hon skoddes liksom i förrgår...
men, jag vet var jag la den gamla skon så jag kan nog få hjälp att slå på den imorgon. Men ändå, gud vad irriterande.
Ska nog även plocka fram ett par boots hon får ha en period i hagen nu om hon tänker hålla på och sprattla såhär.
 
Jaja, hjälper inte att sura.
 
 
onsdag kväll
Jag fick fixat mitt schabrak idag, killen sydde fast remmarna under tiden jag var där, härligt när det går snabbt och lätt :) Åt lunch med fyra kollegor och satt länge och pratade med två av dem efter lunchen. Faktiskt väldigt nyttiga samtal jobbmässigt, lite kollegial handledning sådär. 
 
I stallet så passade jag på att rida i paddocken mellan regnskurarna och känslan var ungefär som igår, bättre än det varit det sista men inte helt hundra. Vi tog en del galoppjobb och hon fick rulla på i lite friskare tempo längs långsidorna och jag stod i lätt sits. Viktigt att verkligen galoppera igenom kroppen, det släpper bra på ev spänningar och hon frustade massor efteråt. Vi fick lite miljöträning med då de sköt på skjutbanan längre bort, lite lagom störningsmoment. Efter passet så var jag med i ridhuset en stund som markhjälp när stallägaren skulle jobba en av islänningarna. Det är en häst som blivit skrämd i ridningen hos tidigare ägare och det slutade i en allvarlig olycka -efter det är den väldigt bakskygg + rädd för om ryttaren rör sig i sadeln. Den har fått ridas in på nytt men är fortfarande mycket osäker. Idag var det dags att hänga på den och jag stod på marken och höll i linan. Gick jättebra! Vi stod bara stilla idag men det var nog så bra jobbat. Heja hästen!
 
Imorgon jobbar jag hemifrån och jag ska passa på och rida under dagen, dessutom ska jag hjälpa tjejen med ponnyn jag rider ibland. Full fart!
 
 
 
onsdag
God förmiddag!
En ganska ruggig morgon idag, eller ja -nästan 10 grader, men det var blött och otrevligt imorse, men nu börjar solen titta fram lite. 
Igår blev Ida skodd och sen red vi ett litet mjukgörande pass, hade tänkt vara ute men tog inne ändå för hon har stått ett par dagar och då vet man inte hur mycket fräs det är i henne ;)
Hon gick faktiskt helt ok igår, inte riktigt lika tjurig som hon varit ett tag nu. Det fanns där men var ändå liite mildare. Skönt.
idag får vi se vad vi gör, är det uppehåll när jag slutat jobba så kanske vi rider ute. Ska försöka hänga på nån stabil häst ut nån dag med. Har också en plan om att leda iväg Ida och sen hoppa upp och rida hem, det borde ju funka? Lite draghjälp hemåt sådär :p
 
Nu ska jag snart åka iväg och äta lunch med mina kollegor, sushi blir det idag :D Ska även passa på och lämna in ett schabrak -ska sy på ett par remmar där fram (vad heter de ens?), alltså de här
Det är mitt tävlingsschabrak som inte har såna, och då glider det bak -så nu gör jag slag i saken och fixar till det.
 
Det är vad som händer idag!