camillajarnedal.blogg.se

Två steg fram och ett tillbaka
Lite så är det för oss just nu. Det har ju gått om än långsamt, så stadigt framåt i jobbet med Nelli -men så körde det sig lite i förrgår och idag var hon inte heller på något strålande humör. Jag tyckte att det kändes bättre från start än i förrgår och hon tog traven ganska okomplicerat ändå. Men efter ett tag så tog det stopp och blev tjafsigt. Hon är väldigt intresserad av att dra sig mot ev publik och gå lite som hon vill. Sen har hon ett nytt trick som hon inte visat innan och det är att snurra runt runt runt. Lite som en svag westernspin - det "smarta" med det tricket är att jag inte kan göra så mycket åt det utan det är bara att vänta ut henne.
 
Vi slutade på god fot idag med, och det innebar utifrån dagens förutsättningar "bara" skritt på en volt, men en skritt där hon inte grejade utan var lugn, gick med öronen framåt och hade lite "läppstift" av skum.
Jag vet faktiskt inte vad som fått de senaste dagarna att backa så, men så är det väl ibland. Det har ju faktiskt gått bara framåt de senaste veckorna.
 
Planen är att åka iväg och "träna" på söndag. Jag skriver "träna" för det blir ju inte en vanlig dressyrträning utan det får bli efter den dagens förutsättningar. Jag skrev faktiskt till min kompis som ska hjälpa mig och sa att jag vet inte om det är någon idé att vi åker till henne eftersom vi idag var tillbaka på ruta "skritt på volt", men hon tyckte att vi skulle komma ändå så vi kan titta på henne tillsammans, och det har hon väl rätt i - vi får hjälpas åt att försöka förstå fröken Nelli och se hur man ska ta sig an henne på bästa sätt. Maken till knepig häst alltså!
Haha nä, men det är verkligen svårt när man inte riktigt vet vad som funkar, vad som skulle kunna stjälpa allt jobb och vad det är som utlöser olika reaktioner.
 
 
 
 
 
#tbt (throwback thursday)
Idag bjuds ni på bilder på min gamla Calle,
Carmichael LM e: First Wish ue: Amiral (så halvbror till Nelli)
 
 
 
mäh!
Nä idag var jag och fröken Nelli inte helt överens. Hon var en riktig apa i början av passet. Vi var ute och det hände en del runt omkring så jag tror det blev lite överslag i skallen helt enkelt. Jag fick hoppa av och ta henne på lina en stund och sen på't igen. Då fick jag till det bättre och hon kunde trava mer avspänt, blev tom en liten galoppfattning till höger -med lite luftsprång, men ändå. Sen gjorde hon på samma sätt som i helgen, att hon stannade efter galoppen och inte ville gå fram (tyckte hon var färdig?) men jag hängde i en stund till och avslutade efter att hon travat ett varv i låg och avspänd form. Pust!
 
Igår gick det bättre, då var vi inomhus i lugn och ro. En del tjafs i början som det brukar, men hon var enklare än idag. Igår travade vi även över lite bommar som låg framme - och jobbade lite med att lugna traven eftersom den blir lite hastig när hon hittat gasen. Det är lite av eller på, antingen går hon inte alls eller så går hon för fullt :p
 
---
 
Idag är det 29 mars och Hottie fyller 12 år!
 
Nykläckt ;)
 
 
som 1-åring
 
4 år
 
Senare...