camillajarnedal.blogg.se

Skrämselhicka
Kom ju hem från Falsterbo i torsdags kväll, på fredag morgon var jag uppe tidigt och lämnade in min bil för att aäntligen få en ny vindruta. Gick smidigt och jag hämtade den på eftermiddagen, fick tom självriskrabatt (!) på priset så det blev helt överkomligt. Råkar veta att en sån eluppvärmd ruta jag har kostar 12.000 (såg det i specifikationen förra gången jag bytte....) så är väldigt glad över försäkringen.
 
På kvällen åkte jag för att rida Aprilia men när jag kom dit visade ägaren att hon slagit sig, och hade ett ganska stort skrapsår på ena bakbenet. Vi tänkte att vi för säkerhets skull tar ut och springer med henne för att se om hon ömmar för såret. Tyckte hon såg skum ut när hon gick ut ur boxen och när vi sprang blev det mycket tydligt, hon var rejält halt men inte på benet med såret utan på det andra. Verkar som att hon fastnat i något och vridit till sig eller något. Stackarn!
Hon fick ju bara gå rakt in i boxen igen, och så fick jag låna en av de andra hästarna (ägaren har 3st). Aldrig ridit honom innan så det blev ju intressant, vet att han är ganska svår så låga (inga) förväntningar. Gick inte särskilt bra, haha, men som sagt jag förväntade mig inte det heller. Får se, kanske provar honom igen och ser om jag kan hitta lite knappar, kom åt lite bättre i skritt och galopp men traven var svår. Jag fick jobba ordentligt iallafall och på lördagen hade jag träningsvärk i både axlar och ljumskar.
Var och red Calle igår, Tina är på Falsterbo. Han var trevlig igår och jobbade bra. Har ridit honom idag med och idag var vi i ridhuset (ute är väldigt hårt nu). Gick bra men sen hade vi ett otrevligt missöde. I galoppen snubblade han till, kändes som att han klev på sig själv, och blev tok-halt! Han hoppade på tre ben och satte inte ner vänster fram. Kastade mig av och förväntade mig att benet skulle hänga, att han brutit benet eller dragit av senan. Fyfan vad rädd jag blev alltså 😱  Men efter ett par sekunder ställde han ner hoven och så fick han stå stilla ett par minuter medan jag undersökte benet - men kunde inte se något alls, inga märken eller förändringar på varken hov eller ben. Efter en stund testade jag att gå och det gick bra. Ledde bort honom till stallet och spolade benet med kallvatten. Sedan fick han stå i boxen 45 min -1h och äta, undersökte benet igen efter 1h för att se om det fanns någon värme eller svullnad men hittade ingenting och sen när jag ledde ut honom sprang jag på stallplan och det såg ok ut så jag hoppas verkligen att det är lugnt, jag TROR att han fick en smäll på en nerv eller så, och att det helt enkelt gjorde skitont men inte skadade något. Tina skulle kolla honom senare idag med när hon kom tillbaka från Falsterbo. Snacka om ångest, det är alltid hemskt när det händer något med hästarna, men när man passar någon annans så är det inte så kul...
 
I veckan är det sommardressyren i Lilla Edet och ons-tors är jag där och hjälper Ylva med Alex. Hon tävlar tisdag med men bara en klass då och klarade sig själv. Hoppas det går bra för dem!
Falsterbo
I onsdags, vid lunch ungefär, packade jag och en kompis ihop oss och rullade ner mot Falsterbo. Tältet packat och vi skulle tälta på ett ställe där hon tältat innan. Sagt och gjort, parkerade oss mellan en massa husbilar och fick monterat vårt tält. Jättetrevligt och det var soligt och skönt. Men - lugnet tog slut kan man väl säga... Runt 21:15 kom en gubbe och frågade om det var vårt tält? Ja, det är det sa vi. Det är campingförbud i hela kommunen säger gubben. Jaha? (vi tittar oss runt bland 20-talet husbilar omkring oss). Ja det är det säger gubben och börjar gå. Vi ropar efter honom; och vem är du?? Du presenterade dig aldrig och vi vill nog veta vem vi pratar med.. Jag är TILLSYNINGSMAN i kommunen säger han, viftar med en bricka och åker sen. Ok??
Vi går över till husbilen bredvid och frågar om han varit hos dem med, men det hade han inte - de var jättenyfikna på vad han hade velat (de hade suttit och tittat när han var hos oss). Pratade med dem och det var ju jätteknasigt att det var CAMPINGFÖRBUD!!! men det gällde inte husbilarna som stod bredvid oss.
Vi vandrade bort till campingen för att kolla om vi kunde få en plats där då, och killen vi pratade med säger då att det ska kosta 800 spänn för en tältplats. Eh, nej tack sa vi. "men ni kan fråga honom, säger han, (pekar på en gubbe) han kanske kan fixa nåt". Men ursäkta alltså, då får vi inte tälta bredvid husbilarna, vi ska betala 800 spänn för en tältplats (för övrigt kostar tältplatsen 340kr på campingen, 800 är för husbil med elplats - enligt hemsidan) eller så kunde en personal "fixa nåt". Nej tack.
Vi gick tillbaka och var rätt sura, möter en från husbilen bredvid och han berättar att gubben varit där igen medan vi var på campingen och kontrollerat så vi försvann. Vi går ner till stranden (100m från tältplatsen) och stöter på en stor infotavla om området. Under Allemansrätten står det: det är tillåtet att tälta ett dygn.
Alltså gubben kunde frågat oss: Hej, är det ert tält? Hur länge ska ni vara här? Det är campingförbud utanför avsett område men man får tälta ett dygn. Vi skulle sova en natt. 
Hursomhelst, vi sov i bilen. Mycket lite sömn blev det, jag var vaken från 03 ungefär.
 
Torsdagen spenderades inne på området iallafall, superhärligt även om det blev lite väl varmt på eftermiddagen. Såg fina ritter, framförallt danskan som kom tvåa i 5-årsfinalen var så häftig. Hästen var som en katt. Och sen Total Hope som vann 6-åringarnas final, han var i princip lealös - som en gummiboll. Och så cool, han skrittade ut på hellånga tyglar medan folk applåderade som galna.
 
Efter tävlingarna stack vi ned och badade innan vi åkte hemåt. Kom hem runt 22 igår kväll och stupade i säng, skulle upp 6 imorse igen för att lämna in bilen och få vindrutan bytt. Ska strax åka och hämta den igen.
 
 
Semester
Här är det semester nu, bara första veckan än så länge men det är så sköönt. Har hunnit med flera turer ut till föräldrarna och vi har varit på sjön och badat. Jag är lite av en badkruka men har badat flera gånger nu och tom jag tycker det är skönt i vattnet (fryser oftast :p).
Denna veckan är väldigt uppbokad, igår var jag hos syrran och fixade med mitt hår, blev väldigt ljust - såhär blond har jag nog aldrig varit :p
 
Idag har jag varit hos en kompis och vi red ut en lång tur i skogen. Fick låna hennes dotters häst och det gick bra, det var en snäll dam som tog hand om besökaren utan att tappa den ;) Åt middag ihop och snackade lite skit innan jag åkte hemåt igen.
Här hemma har jag pysslat med lite packning, för imorgon åker jag och en kompis till Falsterbo. Har biljetter till torsdag men åker ner imorgon så vi är på plats. Ska tälta 🙄🤣 Vi får väl se hur det går, ska ju åtminstone vara bra väder. Blir det skitväder så får vi väl bo i bilen ;)
Som sagt, Falsterbo ons-tors. Sen på vägen upp på torsdag kväll tar vi med oss Calle som varit i Skåne ett par dagar.
Fredag ska jag lämna bilen på verkstad och få bytt min trasiga vindruta (skulle varit gjort för en månad sedan men då var den levererade rutan transportskadad osv). På kvällen ska jag rida Aprilia, skulle ridit henne igår men hon hade tappat en sko som slås på imorgon igen. Lör-sön ska jag rida Calle-häst medan Tina är på Falsterbo.